Senmut is de eerste en enige Bed & Breakfast accomodatie in Luxor (Egypte).

Een Bed & Breakfast accomodatie (elders ook wel guesthouse of pension genoemd) wil zeggen dat het een woonhuis betreft waarvan een gedeelte aan gasten ter beschikking gesteld wordt. Een Bed & Breakfast accomodatie heeft o.a. als kenmerken kleinschalig, informeel, rustig, beschermd (het is geen openbare gelegenheid). De bewoners bieden U, naast een comfortabel en schoon verblijf, de mogelijkheid tot kontakt, advies en informatie. Een gemeenschappelijke keuken geeft de mogelijkheid zelf eten en/of drinken klaar te maken, maar de bewoners kunnen dit desgewenst ook voor U verzorgen.

Senmut hoopt vooral een tweede huis te kunnen bieden aan gasten die belangstelling hebben voor de oude en hedendaagse cultuur van Egypte. Luxor is daarvoor een zeer geschikte lokatie. In Luxor (het vroegere Thebe) e.o. bevinden zich de hoogtepunten van de klassieke cultuur. Hier vindt U de tempels en de graven uit de hoogontwikkelde beschaving van het faraotijdperk. Maar ook een kennismaking met het dagelijks leven van de lokale bevolking is zeer de moeite waard.

Tal van gebruiken, waarden en normen vinden hun oorsprong in de faraonische beschaving. Daarnaast is er de islam, die het dagelijks leven sterk beinvloedt. Kontakt met de plaatselijke bevolking die bekend staat om haar warmte, openheid en gastvrijheid, kan uw leven verruimen en verrrijken.

Senmut ligt op de Westbank, het meer landelijke deel van Luxor met zijn (traditionele) dorpjes, maar is bovendien centraal gelegen t.o.v. de stad en de diverse bezienswaardigheden. Het beschikt over negen ruime en schone kamers en biedt een prachtig uitzicht op de Nijl met haar schepen en zeilboten, Luxor-tempel en de stad Luxor aan de ene kant en uitgestrekte landbouwvelden met palmbomen aan de andere kant.

Senmut wil U graag een verblijf bieden met rust en privacy maar ook ruimte voor kontakt en inspiratie.

home aanvraagformulier accommodatie klassieke cultuur natuur en hedendaagse cultuur engelse versie contact handige links gastenboek fotoalbum